5 nejnovějších svatebních trendů pro rok 2022

5 nejnovějších svatebních trendů pro rok 2022

Rok 2022 je za dveřmi a tisíce budoucích novomanželů se již ponořilo do přípravy na svůj velký den. Inspirace není nikdy dost, a proto tento článek přináší 5 nejnovějších svatebních trendů, které s nejvyšší pravděpodobností ovládnout svatby roku 2022. Jak budou vypadat svatby v nadcházejícím roce?

Svatební trendy mohou sloužit jako inspirace pro vaši svatbu. Při plánování však myslete především na to, co dělá radost vám. Pokud se vnitřně s tím, co zrovna letí, neztotožňujete, nechte to plavat a naplánujte si svůj výjimečný den podle vlastních představ.

1. Udržitelnost na prvním místě

Všudypřítomná snaha o udržitelnost pomalu proniká také do svateb. Trendem v roce 2022 bude především šetrná svatba s ohledem na životní prostředí. Stále více nevěst plánuje, že si své svatební šaty půjčí. Takový plán má jednu obrovskou výhodu, nevěsta si může obléknout nádhernou róbu od známého návrháře, o které by se jí kvůli vysoké ceně jinak ani nesnilo.

Udržitelné mohou být také květiny zdobící sváteční tabuli. Řezané kytice působí sice dokonalým dojmem, takové orchideje nebo jiné květiny v květináčích však poslouží i po svatbě a hosté je mohou dostat jako dárek. Využít lze také sušené květiny či listy, které jsou originální a neotřelou výzdobou.

2. Dvoudílné svatební šaty

A jakých trendů se v následujícím roce dočkají svatební šaty? Predikce hovoří o tom, že in budou především dvoudílné svatební šaty. Ty nejen, že vypadají elegantně, jsou také velmi praktické. Spodní díl se dá během dne proměňovat a nevěsta se tak může na samotném ceremoniálu ukázat v rozevláté sukni a na večírek se převléknou do pohodlných kalhot při zachování stejného svršku.

Pokud si stále nemůžete vybrat šaty pro svůj velký den, zkuste zapátrat po těch dvoudílných. S outfitem si můžete krásně vyhrát, použít crop topy, saka i minisukně. Během dne můžete outfit libovolně proměňovat a v každém okamžiku zazářit trochu jiným, originálním způsobem.

3. Jídlo jako jedinečné vzpomínky

Mnohé páry myslí během plánování svatby i na takové detaily, které jsou pro ostatní zcela nepodstatné. Trendem je třeba snaha propojit příchuť dortu s novomanželi a jejich příběhem. Některé páry si vybírají na svou svatbu takové dorty, které s nimi dokonale souzní.

I zdánlivě obyčejný dort poté může přinášet jedinečné vzpomínky na první rande, společnou dovolenou nebo nostalgicky navracet do dětství. Celá svatební hostina může být vzpomínková a hosté jejím prostřednictvím mohou na chvilinku nahlédnout do vzpomínek novomanželů.

4. Pastely vystřídají zemité odstíny

Nevíte si rady s tím, v jakých barvách nechat rozeznít svou svatbu? Vsaďte letos na zemité odstíny. Lidé začínají opět nacházet cestu k přírodě a barvy krajiny budou in také na svatbách. V roce 2022 nastane pravděpodobně odklon od bílých a pastelových odstínů a prim bude podle odborníků hrát rezavá.

To stejné se týká také květin. Predikce pro příští rok hovoří o „nude“ tónech a ty se k barvám země perfektně hodí. Květiny mohou hrát v různých barvách od světle růžové po kávovou, karamelovou nebo odstíny slonoviny.

5. Venkovní svatby

Je vidět, jak se pandemie podepisuje pod nové trendy v oblasti svateb. Stále více párů plánuje svou svatbu uspořádat venku, ať už z důvodů bezpečnosti nebo komfortu. „Open-air“ svatby se mohou odehrávat na zahradách, pod krytým stanem, ale také v divoké přírodě. Věřte, že venkovní svatby mají své kouzlo a povedou-li se, jsou nezapomenutelným zážitkem.

Nepřítelem venkovních svateb je ovšem počasí. Vítr, déšť i horko mohou svatební den pořádně otrávit, proto je potřeba vždy myslet na alternativy. Nacházet se poblíž nějakého přístřešku nebo alespoň pořídit venkovní stan, kam se budou hosté v případě nepřízně počasí moci schovat.