Wedding shower

Wedding shower

Wedding shower

Že jste o tom dosud neslyšeli? Chyba! Proč neoslavit vaše velké rozhodnutí dalším možným způsobem? Stejně jako jsme postupně převzali Halloween či Valentýn, dříve či později bude i tohle nejspíše běžnou součástí předsvatebních tradic, tak buďte napřed!

Co je Wedding shower?

Zvyk, který si v zahraničí osvojuje stále více mladých párů, je u nás doslova v plenkách. Wedding shower však představuje novinku, na kterou si určitě rychle zvykneme. Úžasné na ní je, že si ji můžete udělat podle sebe a rozhodně se nenechat svazovat pravidly.

Může to být párty pro všechny známé a příbuzné, na které oznámíte datum a místo svatby a necháte se zavalit dary. Nebo jen příjemné posezení s nejbližšími přáteli. Tak či tak, je to další příležitost, jak seznámit příbuzné a známé, ještě předtím, než se všichni sejdou na svatbě. Zatím co rozlučka se svobodou probíhá často odděleně pro ženicha a nevěstu, zde se můžou sejít všichni dohromady. Tradice pak umožňuje zapojit zábavné hry doplněné dobrým občerstvením vše však v neformálním duchu. Pokud však chcete jen popít s pár přáteli bez zbytečných „blbostí“ okolo, meze vaší představivosti se nekladou.

Kdy a kdo ji plánuje?

Wedding shower se plánuje obvykle tři týdny až tři měsíce před svatbou. Hlavní je mít jasný seznam hostů, aby se nestalo, že přijde někdo, kdo nebude pozvaný na svatbu. Tato párty je totiž pro svatebčany. Není však rozhodně nutné zvát všechny. Hostitel pak plánuje Wedding shower ve spolupráci s budoucími manželi. Někdy ji plánují rodiče, jindy přátelé, je to na domluvě. Dokonce se i může stát, že je Wedding shower překvapením pro budoucí novomanželé. V takovém případě je však potřeba znát všechny důlužité informace.

Kde by měla probíhat?

Wedding shower může probíhat u hostitele doma, v zaplaceném salonku v restauraci nebo třeba na zahradě. Důležité je mít dopředu všechny potřebné informace.

-Co by upřednostňovali budoucí novomanželé? Mají nějaké oblíbené místo?

-Kolik lidí se Wedding shower zúčastní? Jak velký prostor tedy potřebuji?

-Kolik jsme do ní schopni investovat? Kdo všechno se bude skládat?

Místo, kde se bude párty konat, by mělo být pro většinu v blízkém okolí. Pokud to není možné, je dobré naplánovat jednu Wedding shower pro jednu stranu rodiny a druhou pro druhou stranu rodiny. Nebo zvlášť pro rodinu a zvlášť pro přátelé.

Nezapomeňte na detaily

Když plánujete párty, je potřeba nevynechat žádný detail. I přes to, že Wedding shower trvá jen 2-4 hodiny, neznamená to, že není prostor pro kostými či dekorace, to vše jsou maličkosti, které dokážou vystřelit Wedding shower do nebes, a přesně tam ji chceme. Dopolední či odpolední brunch v podobě Wedding shower přeci může být kreativní a zábavnou vzpomínkou.

Dárečky?/!

Součástí Wedding shower jsou dárky. Zasypat budoucí novomanželé láskou je důležité, stejně tak jako hmotnými dary. Dárky mohou být různé. Radost jim uděláte třeba relaxační masáží pro dva, jelikož zrelaxovat před svatbou, potřebuje každý. Porcelánový servis nebo prádélko na svatební noc si však už netroufne vybrat každý. Pokud víte, že nevymyslíte žádnou převratnou věc, můžete darovat i obálku s příspěvkem na svatbu. Může se však stát, že novomanželé nebudou chtít žádné dárky. Vědí totiž, že dárky jsou součástí rozlučky se svobodou i svatby, a nebudou chtít další, je však potřeba se s nimi domluvit.

Závěrem

Proč pořádat Wedding shower? Máme rozlučku se svobodou, bude svatba, tak proč přidávat další akci? Jsme přeci Češi, rádi se bavíme, rádi se potkáváme a rádi oslavujeme. Tak proč nepřidat další možnost, jak s blízkými oslavit naše výjimečné rozhodnutí a nevyužít příležitosti vidět rodinu a přátelé pohromadě o něco častěji?