Naplánujte tu nejstylovější svatbu roku 2022

Naplánujte tu nejstylovější svatbu roku 2022

Poslední dva roky byly poměrně složité, co se sociálního života týká. Koronavirová krize nám ukázala, jak snadno můžeme přijít o kontakt s lidmi, i jak moc nám to vadí. Někteří si možná snad i rádi na chvíli odpočinuli, ale dříve či později doběhl smutek asi každého. Jsme holt bytosti společenské a k životu opravdu potřebujeme ostatní. Rodina a přátelé, to jsou lidi, kteří s námi prožívají to dobré i to zlé, a vždy se na ně můžeme spolehnout. Jak se říká, až když o něco přijdeme, dojde nám často, jak důležité to pro nás bylo.

Nové trendy pro rok 2022

Absence veškerých oslav nebo jen v omezeném počtu lidí, tak nyní po zrušení přísných omezení opět přivála čerstvý vítr do plachet svatebnímu veselí. Není proto už třeba zajít na nejbližší úřad a do první restaurace v několika málo lidech, ale opět začínáme plánovat stylové svatby v romantickém duchu. Hitem se pro rok 2022 stane svatba na statku či ve stodole. Uvolněný styl a blízkost přírody si holt získává stále větší pozornost. Vždyť tenhle den je třeba si opravdu užít, a zdá se, že romantika starých dřevěných trámů, oprýskaných cihel a nespočtu malých světýlek vytváří tu pravou svatební atmosféru.

Nespokojte se s atrapou, najděte skutečný venkov

První, co bude každá nastávající nevěsta, která se rozhodne jít v trendech roku 2022 řešit, je místo. Je přitom potřeba najít skryté diamanty, a nespokojit se jen tak s něčím. Ano, nejspíše každý vybírá místo, tak trochu poblíž toho, kde žije. Na druhou stranu, statek či stodola často nabízí dostatek ubytovacích kapacit, a je tak ideální zařídit si místo, které bude opravdu odpovídat vašemu vkusu a nespokojit se s nejbližší variantou.

Takové místo by mělo mít tzv. genius loci, mělo by to být prostředí, které si vás na první pohled získá, cítíte se v něm dobře a má pro vás význam. Často pár kilometrů i od hlavních měst, najdete ukrytá romantická místa, ze kterých dýchá volnost a ta správná atmosféra, která skloubí moderní svatbu a romantiku venkova. Důležité je si uvědomit, jakou kapacitu potřebuji na ubytování, jakou na hostinu, jaký chci obřad, zda ho chci na stejném místě, a jaké vybavení areál vlastně nabízí. Výhodou může být, že nemusíte řešit dopravu hostů.  Prostě přijedou, ubytují se a odjedou až další den po vystřízlivění.

Když venkov, tak skutečný venkov

Svatba na venkově v sobě přináší opravdu mnoho možností. Některé statky nabízejí například zajímavý catering. Pokud se jedná o statek, kde chovají určitá zvířata, můžou vám nabídnout jejich zpracování. Na vaší svatební tabuli se tak může objevit maso na grilu, guláš, řízky, ale třeba i polévka. Svatební oběd může být klasická česká kuchyně, stejně jako odlehčená verze jídel.

Držet byste měli jednu linii

Svatba na statku či ve stodole by se měla nést v duchu jednoduchosti, nadčasovosti a romantiky.

OBLEČENÍ

Není tak možné si na svatbu na statek či do stodoly vzít honosně nazdobené, obří, korzetové svatební šaty. Mnohem lepší variantou se stává například jednoduchá, a přitom elegantní krajka. Pro nadcházející sezónu jsou navíc velkým hitem tělové průstřihy a transparentní krajka, což dokonale sedí, do těchto prostor. Lehce vám projdou i bílé kecky nebo balerínky, místo toho, abyste se trápila na vysokých jehlách. Jemné vlny a nude líčení už jen dokreslí celkovou atmosféru. Muži si zase mohou užít svatbu jen v košili s vyhrnutými rukávy a bez vázanky.

JÍDLO

Dort by měl být asi lehký, zdobený ovocem a květinami. Trendem roku 2022 bude slaný bar, na rozdíl od sladkého baru, který nechybí snad na žádné svatbě, je právě nyní prostor věnován i lidem, kteří dávají přednost sýrům, křupkám, tyčinkám apod.

DOPLŇKY A VÝZDOBA

Doplňky budou ze dřeva, kovu a skla. Chybět by neměly ani svícny a lampiony. Všude by mělo být dostatek kytek, postačí však jednoduše svázané kytice, na stolech třeba ve vázičkách ze zavařovacích sklenic.

Důležité je si uvědomit, že svatba na venkově má svá specifika a aby vše dokonale ladilo, je třeba držet jednu linii.