10 nejlepších evropských destinací pro líbánky

10 nejlepších evropských destinací pro líbánky

Hned po svatebním dni přichází další příjemný zážitek – líbánky. Jak lépe prožít první dny v manželství než se nechat hýčkat na prosluněné pláži? Na světě je mnoho nádherných destinací, v tomto článku přinášíme tipy na deset míst, které ke svatební cestě přímo vybízejí.

Ať už vyrazíte kamkoliv, objednání pobytu neodkládejte. Populární destinace bývají v sezóně často rezervované již dlouho dopředu. Vyrazit můžete buď s cestovkou nebo na vlastní pěst za použití ubytovacího portálu Booking a nejlevnějších letenek Kiwi.

1.  Santorini, Řecko

Řecké ostrovy jako Kréta nebo Korfu patří mezi nádherná letoviska, kde trávit dovolenou. Nejoblíbenějším řeckým ostrovem pro svatební cestu bývá Santorini. Pokud jsou pro vás líbánky synonymem pro písčité pláže, sluníčko a opravdový relax, můžete ihned koupit letenku na Santorini.

Santorini vás prostě okouzlí svými typicky bílými budovami na útesech, které se tyčí nad tyrkysovým Egejským mořem.

2. Amalfi coast, Itálie

Amalfi si prostě zamilujete. V okolí Amalfi coast můžete vyrazit na túry, na kterých se vám otevřou úžasné výhledy na moře a italské pobřeží. Na pobřeží můžete navštívit mnoho menších italských městeček s typickou atmosférou.

Objevovat můžete nejen města jako Ravello nebo Positano, ale také italskou kulturu a gastronomii. Udělejte si výlet také do Pompejí a na Vesuv. A když vás to objevování unaví, můžete si odpočinout na písčitých plážích.

3.  Florencie, Itálie

Itálie je pro zamilované jako stvořená. Florencie je další destinací, která si zaslouží čestné místo na tomto seznamu. Toskánsko má opravdu co nabídnout. Obdivuhodná středověká a renesanční architektura i atmosféra města láká nemálo turistů ročně. Při objevování města si nezapomeňte dopřát zdejší proslulou zmrzlinu.

4. Madeira, Portugalsko

Označili byste se za pár, který miluje dobrodružství? Zvolte si pro svou svatební cestu ostrov Madeira v Portugalsku. Čeká tu na vás hornatá krajina, která umožňuje vyrazit na pořádný výšlap a užít si cestou úžasné výhledy.

Výstup na Pico do Arieiro, třetí nejvyšší horu Madeiry, je nutností pro všechny horaly. Nezapomeňte však také vyzkoušet potápění nebo surfing.

5. Paříž, Francie

Město zamilovaných na seznamu nejkrásnějších destinací prostě nesmí chybět. Útulné kavárny, pařížské uličky, procházky okolo Seiny, šumivé víno na hotelovém pokoji. Lze si vůbec představit něco romantičtějšího?

Nemusíte se však pouze toulat po městě a zkoušet nejrůznější kavárny, poznávejte památky nebo žasněte nad uměleckými díly ve zdejších galeriích.

6. Azorské ostrovy, Portugalsko

Zamiřte na svou svatební cestu doprostřed Atlantského oceánu na Azorské ostrovy. Devět jedinečných ostrovů čeká až je navštívíte. Užít si zde můžete společné chvíle na plážích s unikátním černým pískem nebo si zarelaxovat v termálním bazénu.

Dokonalým zážitkem bude také výlet za sledováním velryb. Nejoblíbenějším ostrovem je São Miguel, kde najdete proslulý park Terra Nostra nebo město Ponta Delgada.

7. Hvar, Chorvatsko

Chorvatský ostrov Hvar je považován za jeden z nejkrásnějších. Malebná města a vesničky, vůně borovic, olivovníky, levandulová pole a pláže, na kterých si můžete užívat koupání v průzračném moři. To vše vás na Hvaru čeká. Zkrátka preferujete-li více přírodu než městský ruch, je pro vás svatební cesta na Hvar to pravé ořechové.

8. St. Tropez, France

Láká vás Francie? Nechte Paříž ostatním a udělejte si cestu do St. Tropez, přímořského města ve francouzské riviéře. Až se si dostatečně odpočinete na známé Nikki pláži, zajděte do motýlího domu objevovat na 4 500 vzácných druhů motýlů. Šarm tohoto města vám zůstane v paměti ještě hodně dlouho.

9. Talinn, Estonsko

Možná byste Estonsko na tomto seznamu nečekali. Krásná místa se však nenachází pouze ve Francii nebo Itálii. Hlavní město Estonska a jeho okolí má rovněž co nabídnout zamilovaným párům.

Talinn je kombinací pohádkové architektury a moderního ducha. Nádherné jsou zde také rozkvetlé parky či nedotčená krajina v okolí. Užijete si však i zdejší gastronomii, obzvlášť pokud holdujete rybám.

10. Reykjavík, Island

A na závěr tip pro opravdové dobrodruhy. Na Islandu nebudete jen popíjet Mojito nebo se smažit na sluníčku, obléknete pohorky a vydáte se do přírody. Vodopády, gejzíry, sopky nebo vřídla vás okouzlí.   Dechberoucí krajina na Islandu promění vaše líbánky v opravdu výjimečný zážitek.